How Siliconenkit can Save You Time, Stress, and Money.

Er zijn veel verschillende soorten set verkrijgbaar. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Lees hier dan alles over de verschillende kitsoorten en vind de beste set voor iedere klus. De meest bekende soorten package zijn toch wel siliconenkit en acrylaatkit. Sanitairkit is een additional elastische en schimmelwerende siliconenkit, speciaal voor badkamers en keukens (zoals de naam al zegt).


Wat zijn de eigenschappen van deze kitsoorten? Voor veel plekken in huis zijn er aparte kitsoorten ontwikkeld (Siliconenkit). Zo hoef je niet meer uit te zoeken of jouw klus wel geschikt is voor acrylaatkit, siliconenkit of MS polymeerkit. Een greep uit de soorten kit: Speciaal voor glas afkitten (dubbel/ HR glas).


Speciaal voor badkamer kitten, keuken en andere vochtige ruimtes. Speciaal ontwikkeld voor kitten van dakbedekking. Normale set tast natuursteen aan. Deze set is zuurvrij en laat geen vlekken achter. Speciaal voor schilderwerk. Kan scheuren en voegen afdichten en is overschilderbaar. Speciaal voor fish tank, vrij van schimmelwerende functie (dit is schadelijk voor plants en animals in fish tank).


Deze kitter weet precies welke kitsoort geschikt is en voert het kitwerk goed voor je uit. Vraag gratis en vrijblijvend kitwerk offertes aan en kom in contact fulfilled kitters pass away bij jou in de regio actief zijn.


De naden in je badkamer kittycat om een strakker resultaat te krijgen. Je ontkomt er bijna niet aan tijdens het klussen maar eerlijk is eerlijk. Een lelijke kitnaad is vaak nog erger dan een openstaande naad. Vandaag delen we enkele package pointers om een mooier, strakker en professioneler eindresultaat te halen! In 6 stappen leggen we je uit hoe je te werk gaat als je je bad gaat afkitten.


Benodigdheden waar je aan moet denken zijn naast de juiste kit (siliconenkit of kit speciaal voor een acryl bad) en een kitpistool ook een doekje, bakje schoon water, Bison Multitool (wanneer je eenmaal hiermee gewerkt hebt, wil je nooit meer zonder) of een afbreekmes. Verder heb je nog een scherp mesje, ontvetter als Universol en een rol afplaktape nodig.


Getting The Siliconenkit To Work6 Simple Techniques For Siliconenkit


Snij satisfied een scherp mesje beide zijden van de kit los. Let er op dat je je mes vlak houd zodat je je bad niet beschadigd! Verwijder voorzichtig de losgesneden kitrand met een ruitenkrabber, plamuurmes of de Bison Multitool. Besteed wat extra aandacht aan de hardnekkige achter gebleven stukjes. Zorg dat alle package verwijderd is! Nu de package is verwijderd, is het van belang de ondergrond voor te bereiden.


All about SiliconenkitGetting My Siliconenkit To Work


Let ook hier op dat je geen krassen maakt. Ontvet het te behandelen oppervlak satisfied ammonia of een ammonia vervanger zoals Universol en laat dit goed drogen. Ook bij een bad afkitten is het belangrijk de omgeving af te plakken. Breng tape aan op het bad en op de muur op een paar millimeter van het hart van de voeg.


Laat de package heel even drogen en strijk dan de naad happy satisfied een multitool of schuin afgesneden PVC-buisje (Siliconenkit). Dompel deze altijd eerst even in een zeepsopje. Als je de multitool gebruikt satisfied de holle kant naar boven, wordt de package meteen opgevangen. Bij gebruik van een PVC-buisje loopt de overtollige package gemakkelijk in het buisje.


Our Siliconenkit DiariesSiliconenkit - Questions


Let op dat deze niet in je set terecht komt. Been there, done that. Om de laatste oneffenheden te verwijderen, strijk je de kitnaad nog even na fulfilled een natte vinger. Klaar! Laat de set nu drogen en geniet na 24 uur van een warm bad met een geweldige, strakke, zelf gemaakte kitnaad.


Met package dicht u kieren en naden en kunt u gaten opvullen. Afhankelijk van het doel gebruikt u verschillende typen set. Zo is het belangrijk om elastische kit te gebruiken wanneer u bewegende onderdelen fulfilled elkaar wilt verbinden. In de badkamer hebt u een waterbestendige set nodig. Hoe u precies moet kitten leest u hier.


Zuurstofvrije siliconenkit, fulfilled 100% siliconen, is goed inzetbaar voor het afdichten van kunststofelementen. Deze kit laat zelfs op bijzonder gladde plaatsen niet los! Siliconenkit op basis van azijnzuur zijn speciaal ontwikkeld voor glastoepassingen. Dit type package is blijvend elastisch en waterbestendig en daarnaast ook UV- en weersbestendig. Dit maakt deze package zeer geschikt voor toepassingen buitenshuis.
Op natte plaatsen, zoals in de badkamer, kunt u toch het beste een speciale siliconenkit voor sanitair gebruiken. Maak de ondergrond vet- en stofvrij. Verwijder de oude package met een speciale kitverwijderaar, of volg dit stappenplan. Plak schilderstape aan beide kanten van de voeg, zodat u de voeg netjes kunt afwerken.


Plaats de koker in het kitpistool. De spuitmond van het kitpistool snijdt u schuin af op de gewenste breedte van de te dichten voeg, kier of naad. Spuit de siliconenkit in een gelijkmatige beweging op het oppervlak. Probeer de set aan te brengen zonder lucht in te sluiten en spuit de package zeker niet te dik.

lees verder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *